16. listopadu 2016

Vánoční perníčky


Áňa dostala velkou chuť na perníčky a tak jsme se do toho bez váhání pustily. Původní recept máme od babičky a tyto perníčky jsou vynikající, křehké a dají se jíst hned po upečení, což je ideální pro nedočkavé jedlíky.
Recept jsem lehce upravila pro nás netolerující mléko.

Na perníčky budeme potřebovat:
800g hladké mouky
300 g moučkový cukr (dnes jsem použila napůl rýžový sirupu a agáve sirup)
4 vejce
8 lž medu (v tekuté podobě)
250 g kokosového oleje (v původním receptu od babičky je máslo)
1,5 lžč sody
1,5 lžč perníkové koření
1 lžč skořice



 
 Áňa obvykle při vaření hodně pomáhá a vetšinou jí stejně jako při tvoření nechávám hodně volnou ruku. Dneska se třeba rozhodla, že bude mouku nabírat po hrstech, v jejím případě spíš po hrstičkách a proč vlastně ne, máma se aspoň naučí trochu víc trpělivosti ;-)

 
Všechny ingredience smícháme ve velké míse a necháme do druhého dne v lednici odležet.

 
A pak už jen válíme, vykrajujeme a pečeme na 180-200°C, 5-10 minut. Kdo chce může před pečením potřít bílkem. Nezdobíme a po vychladnutí rovnou konzumujeme ;-) Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat