22. listopadu 2016

„Zdravé“ hranolky

 
A mohou být hranolky vůbec zdravé? Osobně si myslím, že spíš ne, ale tahle varianta je přeci jen o něco zdravější než klasická smažená. Tyhle hranolky děláme jednou za čas, protože Áňa je má moc ráda a já též nikdy neodolám. Pečeme je v troubě a s celkovou přípravou rozhodně nepřesáhneme ani půl hodiny.

Na jeden plech potřebujeme:
4 větší brambory
1 lž olivového oleje
Sůl 
Koření (my máme rádi Tymián)

 
Brambory opláchneme a nakrájíme na hranolky.

 
V míse pokapeme hranolky olejem a můžeme přidat sůl a koření. 

 
Rozprostřeme na plech a pečeme na 200°C 10-15minut.

 
No a to je fakt celý ;-) Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat