Batátové hranolky s avokádo dipem

ledna 29, 2019


Poslední rok jsem si zamilovala chuť batátových hranolek a začaly mi chutnat ještě víc jak ty z brambor. Aby byly zdravější peču je v troubě a majonézu jsem vyměnila za avokádo :)

Áňe teda tolik nejedou a spíš se dožaduje svých známých pečených hranolek, ale aspoň mi nikdo neujídá :D

Batátové hranolky

Na jeden plech potřebujeme:
1 velkou batátu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
1 lžička kmínu
1 rovná lžička soli


→Tip pro větší křupavost←
Rozkrájené batátové hranolky dáme na minimálně 10 minut do studené vody.

Hranolky, olej, tymián a kmín smícháme v míse a vysypeme na plech na pečicí papír.
Pečeme na 200°C 20 minut, poté promícháme a pečeme ještě 10 minut s foukáním. Po vytažení osolíme.

Avokádový dip

1 zralé avokádo
1 lžička citrónové šťávy
pepř
sůl
(česnek) - já si dávám bez česneku, ale kdo má rád, ať vyzkouší

Avokádo vydlabeme a rozmačkáme vidličkou, ochutíme zbylými ingrediencemi.

Dobrou chuť přeji!


  • Sdílet:

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a napsali mi komentář :)